Podzimní dobronické štrúdlování
Nejlepší štrúdl je ten domácí!
Do Dobronic přišel podzim a s ním i tradiční akce, která k podzimu patří a to je „Podzimní dobronické štrúdlování“.
Akce začala v neděli 27.10 v 17 hodin a sešel se zde opravdu velký počet pekařek i pekařů z Dobronic i okolí, kteří se přišli pochlubit svým uměním. Přinesli vzorky domácích štrúdlů pečených podle svých rodinných receptů. K vidění i ochutnání byly štrúdly z různého těsta plněné tradičně jablky, oříšky, mákem nebo také houbami, či štrúdly udělané na slano. Malé děti zaujali spíše nafouknuté balónky a sladkosti pro ně připravené. Ty větší děti se zase věnovali výrobě světýlek pro večerní pochod ke kostelíku. A konečně nastal čas ochutnávky. Bylo to výborné a inspirativní, o čemž svědčily prázdné tácky, i plamenné diskuse o receptech. Tato akce plně naplnila její úvodní motto, že nejlepší štrúdl je ten domácí!
Tak zase příští podzim.